Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam
- Funded by the Club for the benefit of all owners
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Posting images


» Related sites
    Main club site
    fiatcoupe.net


» External data
    owners listed
 
Who's Online Now
1 registered members (Rob_78), 76 guests, and 4 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics109,976
Posts1,306,294
Members2,823
Most Online546
Aug 30th, 2007
Top Posters(All Time)
barnacle 32,183
stan 32,098
Theresa 22,837
bockers 21,013
PeteP 19,117
JimO 17,908
Nigel 17,124
Jim_Clennell 16,329
Vickster 15,915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Speed Pulse Signal for Satnav #1629105
30/01/2019 12:35
30/01/2019 12:35
Joined: Jan 2019
Posts: 4
Warwick
J
Jezzer 1 Offline OP
Newbie
Jezzer 1  Offline OP
Newbie
J

Joined: Jan 2019
Posts: 4
Warwick
Hi All.

I'm new to the forum and have just bought a low mileage 20V
turbo coupe. The previous owener installed a truly horrible Pioneer head unit with flashing multicolour display. It's almot impossible to use, and I want to replace it with a Becker Indianapolis CD/Radio/Satnav unit that better suits the style of the fascia.

I have seen that one or two members have fitted Becker units in the past. Is it just a plug in fit to standard ISO connectors on the car?

Also, is there a speed pulse signal to any of the pins on the ISO connector for the satnav to work accurately? I've read there is an output from the gearbox speed sensor to the dash, but does it go to the radio connector?

Any comments much appreciated.

Thanks,
Jeremy


Best Regards,
Jeremy
Re: Speed Pulse Signal for Satnav [Re: Jezzer 1] #1629111
30/01/2019 15:42
30/01/2019 15:42
Joined: Sep 2006
Posts: 14,830
FCSS 01684 593187
Countrycruising Offline
Club Rep Europe, member 914
Countrycruising  Offline
Club Rep Europe, member 914
I AM a Coop

Joined: Sep 2006
Posts: 14,830
FCSS 01684 593187
Hi Jeremy, welcome to the forum and coupé ownership smile

A Becker head unit is a great choice in comparison to the Pioneer, which is left set on the demo is enough to make you have a fit crazy

The speedo sensor on the diff does send its signal to the dash dials, that's where it terminates so there's no radio connection I'm afraid, you'll have track the colours down on the wiring diagram and solder in a take off.

Joe.

Re: Speed Pulse Signal for Satnav [Re: Jezzer 1] #1629122
30/01/2019 19:26
30/01/2019 19:26
Joined: Jan 2009
Posts: 601
Spain
avtokrator Offline
Enjoying the ride
avtokrator  Offline
Enjoying the ride

Joined: Jan 2009
Posts: 601
Spain
You have it in the ECU plug too, mine was connected there, never calibrated it properly though - you have to set the imp/km value in the Becker menu - don’t remember the correct value number, the ecu pin number neither...take a look at the electric diagrams for the VSS pin.

Re: Speed Pulse Signal for Satnav [Re: Jezzer 1] #1629135
30/01/2019 21:49
30/01/2019 21:49
Joined: Jan 2019
Posts: 4
Warwick
J
Jezzer 1 Offline OP
Newbie
Jezzer 1  Offline OP
Newbie
J

Joined: Jan 2019
Posts: 4
Warwick
Thanks very much Both. I had sort-of twigged it might get as far as the dash, so it's a case of studying the wiring diagrams? Where might they be available?


Best Regards,
Jeremy

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1
(Release build 20190129)
PHP: 7.3.7 Page Time: 0.016s Queries: 14 (0.005s) Memory: 0.7607 MB (Peak: 0.8045 MB) Data Comp: Off Server Time: 2019-07-20 17:43:22 UTC