Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam
- Funded by the Club for the benefit of all owners
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Posting images


» Related sites
    Main club site
    fiatcoupe.net


» External data
    owners listed
 
Who's Online Now
0 registered members (), 100 guests, and 2 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics110,132
Posts1,307,836
Members2,860
Most Online546
Aug 30th, 2007
Top Posters(All Time)
barnacle 32,248
stan 32,098
Theresa 22,857
bockers 21,015
PeteP 19,196
JimO 17,908
Nigel 17,172
Jim_Clennell 16,338
Vickster 15,915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
No wipers or climate control #1635000
26/08/2019 18:27
26/08/2019 18:27
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Hi guys I’ve got an intermittent problem with my 20vt plus wipers/washers working intermittently but when they’re not working neither is my climate control, when it kicks in both work again! Tried a spare motor not that! fuses all good, could it be a relay issue? Can’t think of anything else! Any help would be greatly appreciated.

Many thanks steve

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635004
26/08/2019 20:53
26/08/2019 20:53
Joined: Dec 2014
Posts: 371
uk
OnlyItalian Offline
Making a profit
OnlyItalian  Offline
Making a profit

Joined: Dec 2014
Posts: 371
uk
Hi Steve, this won't be much help I'm afraid but interesting nonetheless.

My main beam and central locking button both stopped working. I checked the fuses which were fine but after I did so both started working again.

Similar to your problem so looking forward to seeing how this thread developes.


"Proud owner of LE141 and a 99 VIS broomie "
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635006
26/08/2019 21:37
26/08/2019 21:37
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Thanks for the response I’ve checked rechecked all the fuses dozens of times, taken the relays out put them back in, checked the engine fuses but still the same 🙄 don’t understand why the washers/ wipers and climate control both don’t work? I assume they are on different circuits 🤔

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635011
27/08/2019 10:44
27/08/2019 10:44
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Any ideas would be greatly appreciated 😩

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635013
27/08/2019 12:02
27/08/2019 12:02
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
In the passenger footwell to the right of the ecu is the fan control unit. Look for the plug with several wires going in and give it a wiggle with the fan turned on (not to "Auto" setting)

Does your fan work on Auto at all? Or at MIN or MAX settings?

I'll try and find a pic of the fan control...



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Edinburgh] #1635014
27/08/2019 12:07
27/08/2019 12:07
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Here you go, this is the fan resistor location

click to enlarge

Last edited by Edinburgh; 27/08/2019 12:08.


Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635015
27/08/2019 12:08
27/08/2019 12:08
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Thanks Edinburgh I’ll give it a whirl the fan doesn’t work on any settings at all until everything kicks in then both work wipers, fan but seems to go off if I have both on!

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635016
27/08/2019 12:10
27/08/2019 12:10
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
To confirm, when both are fully working independently, if you have the fan on and you switch on the wipers the fan goes off?

Last edited by Edinburgh; 27/08/2019 12:11.


Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Edinburgh] #1635017
27/08/2019 12:14
27/08/2019 12:14
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
It's a long shot but the thin wires in the loom which snakes up behind the radio sometimes get /strippedsnagged by the really sharp edges of the frame.....maybe worth reaching up behind there and giving that a wiggle with the wipers/fans ON (but "not working")



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635018
27/08/2019 12:21
27/08/2019 12:21
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Usually when they are working if I use both at the same time they both go off!

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635023
27/08/2019 13:32
27/08/2019 13:32
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
At this point I'd need to await the arrival of the auto-elecricians on here I'm afraid, sorry



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635024
27/08/2019 13:35
27/08/2019 13:35
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Thanks anyway 👍

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635030
27/08/2019 15:43
27/08/2019 15:43
Joined: Dec 2005
Posts: 3,681
Pothole City
GrahamL Offline
Forum is my job
GrahamL  Offline
Forum is my job

Joined: Dec 2005
Posts: 3,681
Pothole City
The wipers, screen washer pump and climate control are all powered via fuse #3 (marked with wipers symbol) in fuse box, so most likely a dodgy connection at the fuse holder or at the connector block where that power line exits on the back of the fuse box, which is a light blue/red striped cable on connector "I".


Re: No wipers or climate control [Re: GrahamL] #1635035
27/08/2019 16:45
27/08/2019 16:45
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Originally Posted by GrahamL
The wipers, screen washer pump and climate control are all powered via fuse #3 (marked with wipers symbol) in fuse box, so most likely a dodgy connection at the fuse holder or at the connector block where that power line exits on the back of the fuse box, which is a light blue/red striped cable on connector "I".



I did see this in the FAQ info section but the OP implied he'd checked all fuses confused



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635036
27/08/2019 16:56
27/08/2019 16:56
Joined: Dec 2005
Posts: 3,681
Pothole City
GrahamL Offline
Forum is my job
GrahamL  Offline
Forum is my job

Joined: Dec 2005
Posts: 3,681
Pothole City
The fuse itself may be OK as far as not being blown, but it could still have a dodgy connection if the fuse box socket is corroded, loose or damaged, or the fuse legs are corroded. Or sometimes you can have a dodgy connection at the big plugs coming out the top/back of the fuse box, so dropping the complete box and checking around the light blue/red wire on connector "I" would be worth a look.

If the problem is intermittent then presumably the fuse isn't blown, but more likely there's a dodgy connection somewhere on the power or ground side and given all the problem components are on the same power circuit that would be the obvious place to start checking, from the fuse connections back.

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635038
27/08/2019 17:10
27/08/2019 17:10
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Ta muchly graham I will investigate further fuse #3 any idea of the ampage? Thanks again 😃

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635047
27/08/2019 21:05
27/08/2019 21:05
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Steve, have a look in the FAQ section and you'll find a lot of essential stuff, including

this



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635050
27/08/2019 21:30
27/08/2019 21:30
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Thanks Simon

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635052
27/08/2019 22:05
27/08/2019 22:05
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Happy to oblige smile

Incidentally your profile says you have a "2003" 20vt - are you sure? wink laugh



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635055
27/08/2019 22:26
27/08/2019 22:26
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Yes absolutely cool

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635057
27/08/2019 23:19
27/08/2019 23:19
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Ok, officially Fiat ceased production of the Coupe in 2000..."Y" registrations finished in August 2001.

So out of interest - if yours isn't a personalised plate - what letter prefix do you have?

Perhaps your vehicle was first "registered" in 2003?



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635074
28/08/2019 11:57
28/08/2019 11:57
Joined: Dec 2005
Posts: 7,245
Lightwater, Surrey, UK
DaveG Offline
Club Member 311
DaveG  Offline
Club Member 311
Forum is my life

Joined: Dec 2005
Posts: 7,245
Lightwater, Surrey, UK
Could it be this car or another from the same "batch"?


1996 Portofino 20vt & 2000 Pearl White Plus
1985½ & 2016 2017 Fiat 124 Spider + XF Sportbrake
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635092
29/08/2019 00:52
29/08/2019 00:52
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Yes it was first registered 03 Simon and yes Dave that’s my car love

Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635093
29/08/2019 04:57
29/08/2019 04:57
Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,806
Auld Reekie
It's a pity, trawling through previous related threads, that all the pics of this seem to have been zapped by Photobucket frown



Thanks again, Photobucket...
Re: No wipers or climate control [Re: Steve62] #1635109
29/08/2019 21:48
29/08/2019 21:48
Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Steve62 Offline OP
Club Member 1776
Steve62  Offline OP
Club Member 1776
Newbie

Joined: May 2018
Posts: 15
Derbyshire uk
Yes I noticed I’ll try and get some up there laugh


Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1
(Release build 20190129)
PHP: 7.3.9 Page Time: 0.018s Queries: 14 (0.006s) Memory: 0.8653 MB (Peak: 1.0372 MB) Data Comp: Off Server Time: 2019-09-21 02:48:29 UTC