Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam
- Funded by the Club for the benefit of all owners
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Posting images


» Related sites
    Main club site
    fiatcoupe.net


» External data
    owners listed
 
Who's Online Now
0 registered members (), 132 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics110,186
Posts1,308,379
Members2,872
Most Online546
Aug 30th, 2007
Top Posters(All Time)
barnacle 32,262
stan 32,098
Theresa 22,867
bockers 21,015
PeteP 19,219
JimO 17,908
Nigel 17,180
Jim_Clennell 16,342
Vickster 15,915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Parking lights & dash/speedo lighting not working #1635843
30/09/2019 21:11
30/09/2019 21:11
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Hi all, finally got my VIS started and driving after a prolonged affair...Now as above states, the front parking lights, rear tail lights and centre console and instrument binnacle lights aren't working...

Fuse was blown and replaced, but did not blow again...brake lights working but changed all bulbs anyway.... One front connector was slightly oxidised so cleaned with contact cleaner...

Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635844
30/09/2019 21:16
30/09/2019 21:16
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
I investigated behind the centre console and the right t5 small push bulb to light the heater controls was blown and the holder melted and looking shoddy, I cut it out and replaced with a new holder and bulbs, but still no joy....

I had a look at the wiring behind the console and nothing seems to be chafed or rubbing on anything... Checked earth in boot today but was too wet to open the bonnet to check the earths there....

One strange thing is that the dipped lights work l, however no symbol illuminates in the instrument binnacle, weird, but the headlight symbol does light up?

Pulling my hair out at this point so any help would be much appreciated. Thanks...

Is there a relay I should be looking for or would this circuit have one even? Also is it common or likely that the stalk itself is dodgy? Please help?!!! Thanks

Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635845
30/09/2019 21:20
30/09/2019 21:20
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Here's a shot of the bulb before I repaired with a replacement holder...

Attached Files
Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635848
30/09/2019 21:36
30/09/2019 21:36
Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Edinburgh Online content
Club Board member
Edinburgh  Online Content
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Afraid I can't help with electrics but having played with several indicator units they're fairly robust and I would think unlikely to be at fault.


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration...
Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: Edinburgh] #1635850
30/09/2019 21:41
30/09/2019 21:41
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Cheers for the quick reply, that's good to hear cause would rather it's a relay or grounding issue than sourcing a new wiper stalk and taking off and on the wheel smile

Last edited by aaronmac; 30/09/2019 21:43.
Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635851
30/09/2019 21:41
30/09/2019 21:41
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Any other help appreciated!

Last edited by aaronmac; 30/09/2019 21:43. Reason: Double post
Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635853
30/09/2019 22:23
30/09/2019 22:23
Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Edinburgh Online content
Club Board member
Edinburgh  Online Content
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Originally Posted by aaronmac
Cheers for the quick reply, that's good to hear cause would rather it's a relay or grounding issue than sourcing a new wiper stalk and taking off and on the wheel smile


It's actually not difficult, but the howto is quite amusing laugh

Replacement used stalk sets are readily available - in fact I have 3 biglaugh


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration...
Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: Edinburgh] #1635856
30/09/2019 22:39
30/09/2019 22:39
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Ha, yeah I had a quick look at the how there earlier, it's that spring unfurling that got me smile

What would be the best way of narrowing down if it is in fact the stalk, other than a refit?

Power across the fuse not being there? And why wouldn't the dipped light be illuminating?!

I thought the coops weird electrics where behind me with the turbo fog light having to be completely re wired!

Also is there a relay which could be at fault?

Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635888
01/10/2019 15:08
01/10/2019 15:08
Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
aaronmac Offline OP
Reaping the fruits
aaronmac  Offline OP
Reaping the fruits

Joined: Jun 2008
Posts: 76
Ireland
Turned out to be a sticking relay..... Relay no. 13 for anyone with similar problems in the future... Thanks for the input...

Re: Parking lights & dash/speedo lighting not working [Re: aaronmac] #1635895
01/10/2019 18:30
01/10/2019 18:30
Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Edinburgh Online content
Club Board member
Edinburgh  Online Content
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 10,849
Auld Reekie
Well persevered!


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration...

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1
(Release build 20190129)
PHP: 7.3.9 Page Time: 0.020s Queries: 15 (0.006s) Memory: 0.7869 MB (Peak: 0.9018 MB) Data Comp: Off Server Time: 2019-10-17 08:29:17 UTC