Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam
- Funded by the Club for the benefit of all owners
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Posting images


» Related sites
    Main club site
    fiatcoupe.net


» External data
    owners listed
 
Who's Online Now
3 registered members (ash_p, Morrison, Pawcio), 85 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics110,411
Posts1,310,496
Members2,170
Most Online731
Jan 14th, 2020
Top Posters(All Time)
barnacle 32,305
stan 32,098
Theresa 22,924
bockers 21,019
PeteP 19,350
JimO 17,908
Nigel 17,201
Jim_Clennell 16,346
nismo 15,137
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 2 of 2 1 2
Re: Injector light cause on 16VT [Re: Yann] #1631411
03/04/2019 15:54
03/04/2019 15:54
Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
Yann Offline OP
Making a profit
Yann  Offline OP
Making a profit

Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
I just received 2 new sensors, the blue one for the water and the MAP sensor you're talking about. I should receive a new air sensor tomorrow, and will try to fit all of them on wednesday. I will try to compare their value at the same time.

There is probably a leak somewhere, maybe a worn seal. It will be checked when the injectors will be cleaned.
I cleaned the throttle body and didn't use the car much from then on, I doubt it is the culprit. I remember checking the pipe from the MAP too, it was fine.

Last edited by Yann; 03/04/2019 15:58.
Re: Injector light cause on 16VT [Re: Yann] #1631575
09/04/2019 10:23
09/04/2019 10:23
Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
Yann Offline OP
Making a profit
Yann  Offline OP
Making a profit

Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
No more light since I replaced the MAP sensor, and both water and air temperature sensors.

Injectors will be cleaned next week, and now I have to focus on the MOT issues...

Re: Injector light cause on 16VT [Re: Yann] #1638137
12/01/2020 22:29
12/01/2020 22:29
Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
H
hsnlpy Offline
Discoverer
hsnlpy  Offline
Discoverer
H

Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
Did you solve problems ? If you did please explain me how.I am having almost same problems after rebuild.Car doesn't accelerate smooth.Exactly when reach 3000 rpm.Engine shake poor idle but sure not misfire.During rebuild cleaned injectors and next will be MAP sensor and TPS. Worst part there is not any error or issue on IAW Scan 2 and Star trek.Don't know wherever else to check problem.Thanks in advance!

Originally Posted by Yann
No more light since I replaced the MAP sensor, and both water and air temperature sensors.

Injectors will be cleaned next week, and now I have to focus on the MOT issues...

Re: Injector light cause on 16VT [Re: hsnlpy] #1638139
12/01/2020 23:47
12/01/2020 23:47
Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Originally Posted by hsnlpy
Did you solve problems ? If you did please explain me how.I am having almost same problems after rebuild.Car doesn't accelerate smooth.Exactly when reach 3000 rpm.Engine shake poor idle but sure not misfire.During rebuild cleaned injectors and next will be MAP sensor and TPS. Worst part there is not any error or issue on IAW Scan 2 and Star trek.Don't know wherever else to check problem.Thanks in advance!

Originally Posted by Yann
No more light since I replaced the MAP sensor, and both water and air temperature sensors.

Injectors will be cleaned next week, and now I have to focus on the MOT issues...


What does your temperature gauge read hsnlpy?

And does it take long for the heaters to work?


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration, in paintshop!...
Re: Injector light cause on 16VT [Re: Edinburgh] #1638157
13/01/2020 15:37
13/01/2020 15:37
Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
H
hsnlpy Offline
Discoverer
hsnlpy  Offline
Discoverer
H

Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
Originally Posted by Edinburgh
Originally Posted by hsnlpy
Did you solve problems ? If you did please explain me how.I am having almost same problems after rebuild.Car doesn't accelerate smooth.Exactly when reach 3000 rpm.Engine shake poor idle but sure not misfire.During rebuild cleaned injectors and next will be MAP sensor and TPS. Worst part there is not any error or issue on IAW Scan 2 and Star trek.Don't know wherever else to check problem.Thanks in advance!

Originally Posted by Yann
No more light since I replaced the MAP sensor, and both water and air temperature sensors.

Injectors will be cleaned next week, and now I have to focus on the MOT issues...


What does your temperature gauge read hsnlpy?

And does it take long for the heaters to work?


I think it reads normal.Car start at one time on cold.But when is hot if stop the engine sometimes dosen't start easy.I will give check with details next week I am out of town now.I can add one screenshot from diagnostic maybe it can give some idea.I have doubt about throttle opening angle.

https://ibb.co/txywH4H

Re: Injector light cause on 16VT [Re: Yann] #1638159
13/01/2020 16:19
13/01/2020 16:19
Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Try the bonnet-open test....start the engine from cold and put your hand on the top hose from the radiator. It should be cold for a few minutes until the thermostat opens and it suddenly goes warm. If it gets hot immediately it's likely your thermostat has stuck in the open position which can affect your performance, including the injector light coming on and excess fuel being burnt.


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration, in paintshop!...
Re: Injector light cause on 16VT [Re: Edinburgh] #1638161
13/01/2020 17:03
13/01/2020 17:03
Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
H
hsnlpy Offline
Discoverer
hsnlpy  Offline
Discoverer
H

Joined: Feb 2008
Posts: 32
bulgaria
Originally Posted by Edinburgh
Try the bonnet-open test....start the engine from cold and put your hand on the top hose from the radiator. It should be cold for a few minutes until the thermostat opens and it suddenly goes warm. If it gets hot immediately it's likely your thermostat has stuck in the open position which can affect your performance, including the injector light coming on and excess fuel being burnt.


Thanks i will give a check.Did you see something not Ok on screenshot ? Because there was no error in IAW Scan2 ..

Re: Injector light cause on 16VT [Re: hsnlpy] #1638176
13/01/2020 23:52
13/01/2020 23:52
Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Edinburgh Offline
Club Board member
Edinburgh  Offline
Club Board member
I AM a Coop

Joined: Mar 2007
Posts: 11,086
Auld Reekie
Originally Posted by hsnlpy

Did you see something not Ok on screenshot ? Because there was no error in IAW Scan2 ..


Sorry, not my area!


Thanks again, Photobucket.
BumbleBee under restoration, in paintshop!...
Re: Injector light cause on 16VT [Re: Yann] #1638217
14/01/2020 19:37
14/01/2020 19:37
Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
Yann Offline OP
Making a profit
Yann  Offline OP
Making a profit

Joined: Mar 2015
Posts: 234
France
The light have not appeared since I replaced the air, water and MAP sensors.
I also replaced the lambda few weeks later.
The car ran very poorly for a few seconds twice, it doesn't occur anymore.

I still have a slight misfire, and still have to check for air leaks, I'm waiting for a "tool" to arrive.

Have you checked your crankshaft sensor, it may be related to the starting problem.

Last edited by Yann; 14/01/2020 19:37.
Page 2 of 2 1 2

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1
(Release build 20190129)
PHP: 7.3.12 Page Time: 0.021s Queries: 15 (0.008s) Memory: 0.7944 MB (Peak: 0.9029 MB) Data Comp: Off Server Time: 2020-01-17 22:13:26 UTC