Fiat Coupe Forum Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam - Funded by the Club for the benefit of all owners -
mixed RSS feedall RSS feeds
(this will scroll you to the RSS box)
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Old Forum BACK!
    Forum RSS feed!
    Images - finally!


» Related sites
    www.fiatcoupeclub.org
    www.fiatcoupe.net


» External data
    chatroom
    owners
 
Who's Online
6 registered (Chriscoulson, Richie007, santino, hangar1138, Gunzi, 1 invisible), 75 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
2,588 Registered Members
65 Forums
108,770 Topics
1,294,572 Posts

Most users ever online: 546 @ 30/08/2007 19:16
Top Posters
stan 32079
barnacle 31719
Theresa 22692
bockers 20993
pinin_prestatyn 19864
PeteP 18558
JimO 17908
Nigel 16843
Jim_Clennell 16212
Vickster 15915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Topic Options
#1611293 - 09/11/2017 13:36 Alfa Blue & Me
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
My Spider's Bluetooth phone link seemed to be working fine, but now if I have a call say lasting more than a couple of minutes, it can suddenly emit a deafening, screeching, buzzing noise from the speakers which remains even if you drop the call. grr
I imagine it is exactly the same system fitted to a 159 or Brera and possibly other Fiat group cars?
It happens even if I am parked up when taking the call?
The buzzing noise can be turned down by reducing the stereo volume, but remains until you have to leave the car and return to it after a period of it being locked up etc???
The dash and stereo shows the call as continuing even though you have ended it on your handset. You cannot switch to radio, CD or aux when it happens.

Sadly I have not found the alfa forum anything like as good as on here for getting technical info for this sort of thing. shocked
Would a stereo specialist like Sexton's be able to get to the bottom of the problem?

Cheers in anticipation. smile
Mark
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1611299 - 09/11/2017 14:56 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
MeanRedSpider Offline
Je suis un Coupé

Registered: 25/03/2006
Posts: 8526
Loc: Cambridge & Cotswolds
B&M has always been utter cr@p in my experience.

It sounds a bit like you have feedback. I’d have thought a Fiat/Alfa dealership might be a better bet as there might be a firmware or software fix.
_________________________
http://www.alfa.me.uk

Top
#1611300 - 09/11/2017 15:10 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
I think you are probably right MRS.
I'll have a chat with the specialist I used recently and then try and find a local Fiat/Alfa dealer.

Thanks
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1611306 - 09/11/2017 16:48 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
Wal_S Offline
Enjoying the ride

Registered: 09/12/2008
Posts: 593
Loc: Fareham, Hants
Had this in my 159 at the weekend, exactly the same problem although mine fixed itself after I reinstalled my phone.

Believe a few people have had B and M issues post the latest Apple ios release, don't know what phone you've got but worth a try.

Guess you've tried Alfa Owner forum B and M area?

Top
#1611312 - 09/11/2017 19:08 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
barnacle Online   happy
Club Member 18 - Membership Secretary
Forum Demigod

Registered: 17/12/2005
Posts: 31719
Loc: Hemel in the Hempstead
In recent years I haven't had an issue, though on one occasion I had to stop the vehicle, engine off, and engine on again before the phone and radio started up again.

Blue and me is a microsoft product. Perhaps I should have just closed all the windows...
_________________________

Don't get no respect! Coupe Fiat 1994-2000 - an owner's guide <-- clicky!

Top
#1611313 - 09/11/2017 19:21 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
DaveG Offline
Club member 311
Forum is my life

Registered: 16/12/2005
Posts: 6750
Loc: Lightwater, Surrey, UK
Ha ha ha, boom boom
_________________________
2000 Pearl White Plus & 1996 Portofino 20vt
1985 & 2016 2017 Fiat 124 Spider + XF Sportbrake

Top
#1611323 - 09/11/2017 23:36 Re: Alfa Blue & Me [Re: barnacle]
Possum Offline
My life on the forum

Registered: 19/12/2005
Posts: 1535
Loc: Brisbane, Australia
Or given it a hefty kick to "reboot" it!
_________________________

Top
#1611425 - 11/11/2017 16:59 Re: Alfa Blue & Me [Re: Wal_S]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
Did you have to uninstall the phone first?
Mine's an iPhone 5.
The last iPhone OS update might be the cause?

AO B&M issues are mostly focused on installation...

PS I'll keep my windows open! laugh
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1611456 - 12/11/2017 15:04 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
Wal_S Offline
Enjoying the ride

Registered: 09/12/2008
Posts: 593
Loc: Fareham, Hants
Originally Posted By Brilly1uk
Did you have to uninstall the phone first?
Mine's an iPhone 5.
The last iPhone OS update might be the cause?



Yes I uninstalled the phone and reinstalled it as if I was adding a new phone, haven't had any problems since..

Think the latest ios update is very possibly the root cause, too many Apple users seem to having B &M problems recently for it not to be connected in some way.
_________________________
If all else fails read the instructions

Top
#1611534 - 14/11/2017 17:05 Re: Alfa Blue & Me [Re: Wal_S]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
Originally Posted By Wal_S
Originally Posted By Brilly1uk
Did you have to uninstall the phone first?
Mine's an iPhone 5.
The last iPhone OS update might be the cause?



Yes I uninstalled the phone and reinstalled it as if I was adding a new phone, haven't had any problems since..

Think the latest ios update is very possibly the root cause, too many Apple users seem to having B &M problems recently for it not to be connected in some way.



Many thanks
I'll have to dig out the guide to uninstall and then reinstall.
Fingers crossed.
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1611566 - 15/11/2017 12:50 Re: Alfa Blue & Me [Re: Wal_S]
ScouseCoupe Offline
Club member 1433
Enjoying the ride

Registered: 10/04/2015
Posts: 454
Loc: Huangdao & Ayrshire
Originally Posted By Wal_S
Had this in my 159 at the weekend, exactly the same problem although mine fixed itself after I reinstalled my phone.

Believe a few people have had B and M issues post the latest Apple ios release, don't know what phone you've got but worth a try.

Guess you've tried Alfa Owner forum B and M area?


Better assistance always on the Fiat Forum other than the Alfaowner forum from my experience, always members willing to help on FF. Very much like this forum.
_________________________
1999 Speed Red 20VT ( Standard & Stock )

Top
#1611586 - 15/11/2017 19:33 Re: Alfa Blue & Me [Re: DaveG]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
Originally Posted By DaveG
Ha ha ha, boom boom



Nice....trip down memory lane jester
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1611793 - 18/11/2017 14:59 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
I've deleted Blue & Me from my iPhone 5 following an OS upgrade and then reconnected it via the car.
Hopefully, all will be well with the system now? rolleyes
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top
#1615799 - 11/02/2018 17:25 Re: Alfa Blue & Me [Re: Brilly1uk]
Brilly1uk Offline
Club member 1034
My life on the forum

Registered: 20/04/2012
Posts: 1737
Loc: Glos
The suggestion now is the head unit has gone & I need to replace it. cry
I want to keep the steering wheel controls, so I guess an aftermarket replacement is not the way to go?
_________________________
Fiat Coupe 20VT
Alfa Romeo Spider 939
BMW X1 XLine

Top