Fiat Coupe Forum Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam - Funded by the Club for the benefit of all owners -
mixed RSS feedall RSS feeds
(this will scroll you to the RSS box)
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Old Forum BACK!
    Forum RSS feed!
    Images - finally!


» Related sites
    www.fiatcoupeclub.org
    www.fiatcoupe.net


» External data
    chatroom
    owners
 
Who's Online
1 registered (Edinburgh), 58 Guests and 0 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
2,667 Registered Members
67 Forums
109,196 Topics
1,298,460 Posts

Most users ever online: 546 @ 30/08/2007 19:16
Top Posters
stan 32079
barnacle 31879
Theresa 22767
bockers 21001
pinin_prestatyn 19886
PeteP 18700
JimO 17908
Nigel 16932
Jim_Clennell 16246
Vickster 15915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Topic Options
#1620131 - 08/05/2018 17:14 Sudden loss of power 20V N/A
Phil_Jordan Offline
Club member 1298
Newbie

Registered: 20/03/2014
Posts: 8
Loc: Melton Mowbray, Leics, UK
Hi, hope you can help. There is a sudden loss of power after about 15 mins driving from cold (just no drive , electrics still on so some sort of fuel starvation) and car will not start again for around 15 mins and then will only drive for about 3 mins before it cuts out again! John at MCS, who has done a lot of work on it recently, told me to start with the two relays in the passenger well which I replaced, but hasn't solved the problem.
When waiting for the car to start again, I have noticed that after I hear a faint "click", the car will restart. Cannot pin point where it is coming from though.
Car drives beautifully apart from this. Any ideas would be gratefully received.
Many thanks, Phil.

Top
#1620135 - 08/05/2018 18:17 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
GrahamL Offline
Forum is my job

Registered: 17/12/2005
Posts: 3530
Loc: Pothole City
Is the injector light on when it fails to start? Have you scanned for stored error codes?

Top
#1620164 - 09/05/2018 07:31 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
Phil_Jordan Offline
Club member 1298
Newbie

Registered: 20/03/2014
Posts: 8
Loc: Melton Mowbray, Leics, UK
Hi. Thanks for getting back to me. Yes it is on when it conks out, but after 15 mins when it will start it goes out. When it is running it does not come on until after it dies. Then i have to wait a while, a faint click from somewhere and hey presto starts up again!!!

Top
#1620165 - 09/05/2018 07:34 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
Phil_Jordan Offline
Club member 1298
Newbie

Registered: 20/03/2014
Posts: 8
Loc: Melton Mowbray, Leics, UK
Have not yet scanned for error codes.

Top
#1620168 - 09/05/2018 08:18 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
Yellow_Peril Offline
Club member 1506
Discoverer

Registered: 02/09/2009
Posts: 44
Loc: West Midlands UK
Grasping at straws here but I wonder if there is an intermittent fault with the fuel cut off switch? Or it sounds like a poor electrical connection. Maybe go through all the places touched when it was last worked on? Or immobilser fault. Sorry lots of suggestions but no concrete root cause.

Top
#1620171 - 09/05/2018 08:53 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
GrahamL Offline
Forum is my job

Registered: 17/12/2005
Posts: 3530
Loc: Pothole City
My guess is crank sensor, but check for error codes to confirm.

Top
#1620173 - 09/05/2018 09:09 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
DaveG Offline
Club member 311
Forum is my life

Registered: 16/12/2005
Posts: 6961
Loc: Lightwater, Surrey, UK
Sounds like crank sensor to me too, the injector (fault) light doesn't come on when the engine stops running, but does come on if the fault is there when trying to start, IIRC from when my Plus did that in Holland recently, but TBH when it conks out like that a bit of panic tends to set in...
_________________________
1996 Portofino 20vt & 2000 Pearl White Plus
1985½ & 2016 2017 Fiat 124 Spider + XF Sportbrake

Top
#1620205 - 09/05/2018 12:58 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
Gripped Offline
Club member 1144
I need some sleep

Registered: 20/12/2005
Posts: 3033
Loc: S. Wales. Way beyond my means
Have you checked the YCOD (yellow connector of death) under the dash?
_________________________

Top
#1620337 - 11/05/2018 23:41 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Gripped]
SVC Offline
Reaping the fruits

Registered: 22/01/2018
Posts: 55
Loc: Teresopolis
Originally Posted By Gripped
Have you checked the YCOD (yellow connector of death) under the dash?



In the 16V NA there are two of these crazy connectors. One at each side, under the dash.
Usually each one giving one volt dropping..
Removed both since they are useless, required only at mounting time.
_________________________
--> My YouTube Channel

Top
#1621195 - 31/05/2018 19:17 Re: Sudden loss of power 20V N/A [Re: Phil_Jordan]
Phil_Jordan Offline
Club member 1298
Newbie

Registered: 20/03/2014
Posts: 8
Loc: Melton Mowbray, Leics, UK
Hi Guys. Quick update. Checked all the connectors and nothing, so then went for the crank sensor and has cured the problem. Many thanks, for all your responses and help. Phil.

Top