Fiat Coupe Forum
- Founded by Kayjey & James Northam
- Funded by the Club for the benefit of all owners
Fiat Coupe Club UK
join the club
Fiat Coupe Forum
 
» Announced
    Posting images


» Related sites
    Main club site
    fiatcoupe.net


» External data
    owners listed
 
Who's Online Now
0 registered members (), 87 guests, and 1 spider.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics109,673
Posts1,303,251
Members2,762
Most Online546
Aug 30th, 2007
Top Posters(All Time)
stan 32,098
barnacle 32,076
Theresa 22,815
bockers 21,009
PeteP 18,969
JimO 17,908
Nigel 17,043
Jim_Clennell 16,308
Vickster 15,915
RSS Feeds
Club Events
Club Information
Track Events
Rolling Road/RWYB
Social Events
Non-UK Events
Coupé Related Chat
Coupé Spotting
Coupé News/Press
Buying/Selling Advice
Insuring a Coupé
Basic FAQ's
How to Guides
Forum Issues
Technical Problems
General Maintenance
Styling
Tuning
Handling
ICE and Alarm
Coupés for Sale
Coupés Wanted
Parts for Sale
Parts Wanted
Group Buys
Business Forum
Other Vehicles for Sale/Wanted
Other Items for Sale/Wanted
Haggling/Offers
Ebay links
Other Cars
Other Websites
General Chat
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Injector symbol on. #1622898
12/07/2018 10:45
12/07/2018 10:45
Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
magooagain Offline OP
Club Member 259
magooagain  Offline OP
Club Member 259
Forum is my life

Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
Started up my 20vt yesterday and all was well. I moved it about a few times during the morning with no issues.

While I had the bonnet up and the engine running I was blowing the dust out of the engine bay with my airline gun,the engine blipped a bit.

This morning after some brake pad cleaning etc I went to start it and it fired up and died straight after reaching cold temp revs. Tried another couple of time and just the same.
I unpluged the Maf and it ticked over fine but with injector light on constant.

I have now cleaned the Maf and the icv.
The car is running fine now but with the injector light on constant.

How can I get the light off and why is it on still?

I have disconnects the battery for some time but still the same.

Thanks in advance.

Last edited by magooagain; 12/07/2018 10:47.


Waiting for forum photo hosting!
Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622900
12/07/2018 11:07
12/07/2018 11:07
Joined: Dec 2005
Posts: 3,621
Pothole City
GrahamL Offline
Forum is my job
GrahamL  Offline
Forum is my job

Joined: Dec 2005
Posts: 3,621
Pothole City
Disconnecting the battery will reset the error code in the ECU, so if the light is coming on then the problem is still present and is immediately re-activating the injector light. Best to get the error code read to find the exact source of the problem.

Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622901
12/07/2018 11:08
12/07/2018 11:08
Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Master_Mariner Offline
Club member 583
Master_Mariner  Offline
Club member 583
Enjoying the ride

Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Have you got the ability to get the codes read?

Light shows when injector dies / electrical fault I believe. I wonder if you have nudged/dislodged something while using the air gun-can't be coincidence?

Codes may point the way if there is no obvious wiring issue.

Bad luck if its not connected to your being in the engine bay at the time...coupe's don't like being mended!

Regards

MM

Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622902
12/07/2018 11:09
12/07/2018 11:09
Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Master_Mariner Offline
Club member 583
Master_Mariner  Offline
Club member 583
Enjoying the ride

Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Darn Graham beat me to it as I was typing :-)

Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622904
12/07/2018 11:26
12/07/2018 11:26
Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
magooagain Offline OP
Club Member 259
magooagain  Offline OP
Club Member 259
Forum is my life

Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
Ok I thought I would run the engine up to temps. While I was doing that I gave the Maf plug a wiggle and it stalled the engine.
I had this some time ago and re taped up the plug after cleaning and checking.
Anyway I restarted the car and continued to run it up to temps,minutes later I got interrupted by a neighbour and had to switch the engine off.

5 mins later I've started it and the injector light blipped off and then back on, then it went off completely.

Everything back to normal!



Waiting for forum photo hosting!
Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622905
12/07/2018 11:50
12/07/2018 11:50
Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Master_Mariner Offline
Club member 583
Master_Mariner  Offline
Club member 583
Enjoying the ride

Joined: Sep 2007
Posts: 485
Freedom
Originally Posted By magooagain

Everything back to normal!



Good news - it clearly needs some electrical repair/renewing of the connector to make sure its back to 100%!

Glad you found the culprit!

MM

Re: Injector symbol on. [Re: magooagain] #1622906
12/07/2018 12:09
12/07/2018 12:09
Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
magooagain Offline OP
Club Member 259
magooagain  Offline OP
Club Member 259
Forum is my life

Joined: Oct 2008
Posts: 6,547
In the coupe.
Thanks for the quick replies fella's .

Hopefully ok for a track day tomorrow .



Waiting for forum photo hosting!

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1
(Release build 20190129)
PHP: 7.3.2 Page Time: 0.036s Queries: 14 (0.028s) Memory: 0.7669 MB (Peak: 0.8366 MB) Data Comp: Off Server Time: 2019-03-26 02:04:53 UTC